Alternatif Giyim ve Alt Kültür


"Alternatif Giyim" tanımını anlayabilmek için öncelikle Alt Kültür kavramının ne olduğunu anlamak gerekir. Çünkü Alternatif Giyim, Alt Kültür Yaşam Tarzının göstergesi ve hatta imzasıdır.

Alt Kültür; Sosyolojik, Antropolojik ve Kültürel Anlamda, popüler yaşam tarzının ve kültürünün tamamen dışında, kendine özgü bir felsefe ve yaşam tarzına sahip, bulunğu toplumdan kendini ayrıştıran, azınlık kültürleridir. Alt Kültür Toplulukları, popüler kültür ve sistemle ilişkilerini kopararak, yabancılaşmayı, farklılaşmayı ve dışlanarak genel topluluktan ayrışmayı baştan kabul etmekte, bir anlamda da bu dışlanmışlıkla topluluk içinde tanınmayı başarmaktadır.

Alternatif Giyim Tarzı, çoğu Alt Kültürün önemli bir uzantısı, hatta görsel imzasıdır. Belirgin öğelere ve kalıplara sahip olan alternatif giyim tarzları, kesimlerinden renklerine, aksesuarlarından dikişlerine kadar göstergesi oldukları alt kültürün yaşam tarzını yansıtmaktadır. Bana göre, alternatif giyim tarzını benimseyenler, çoğu zaman toplum dışı olarak nitelendirilse de, kendine özgü farklı tarzların büyüsünü ve güzelliğini gören gözler için, cesur, özgür ve eşsizdirler.



16 Kasım 2015 Pazartesi

ADMIRA CAPE

ADMIRA CAPE
This is a Suet Fabric Cape with Bluish Dark Gray color. At first I was really curious if I can sew this kind of fabric since its a bit thicker than I usually sew. But then I thought, I already won the battle with spandex
( which is really hard to sew since its surface hold on to the metal placket of the machine, so I used the tech used for silk fabric and sew with drafting paper . Who ever invent it , its genius!) Lucky that it didnt hold and was smooth sailing. I designed it with a pleated ribbons, embroidery border and velvet ribbon. Used metal button with flower pattern and  used black rivets :) added bird trinket to complete the look. Result's pleased me.  I was tempted to keep it to myself but then I remembered why I design. Its for people who are looking for different shape and designs:) 

If you ask me where I get the name from, its a made up of Admiral and Admire :) 



Rivets and Pleated Ribbon Detail 


 Birds Trinket 


 Buttons with Flowers



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder